Etiketat janë një pajisje në Facebook që miqtë mund të përdorin për të shkëmbyer informacione për njëri-tjetrin në faqen e rrjeteve sociale. Një etiketë është në thelb një lidhje me profilin tuaj në Facebook që i është bashkangjitur një fotografie ose një postimi. Dokush në listën e miqve tuaj mund të ju etiketojë. Për fat të mirë, nëse nuk ju pëlqen një ditë, lehtë mund ta hiqni atë.

...

Etiketat e fotografive

Nëse dikush ju shënon në një foto, një kopje e fotografisë transferohet në profilin tuaj. Nëse një vizitor në profilin tuaj klikon në lidhjen "Fotografitë" nën fotografinë e profilit tuaj, ata do të shohin të gjitha fotot në të cilat jeni shënuar nën albumet që keni krijuar. Një kopje e fotografisë mbetet gjithashtu në profilin e mikut që e ka ngarkuar atë, dhe vizitorët në profilin tuaj mund të shohin që ju jeni të theksuar në foto. Do të merrni një njoftim kur dikush ju shënon në një imazh.

Postoni etiketat

Nëse një shoqe ju shënon në një postim, emri juaj do të shfaqet si lidhje në azhurnimin e saj. Kushdo që sheh postimin mund të klikojë lidhjen dhe të ridrejtohet në profilin tuaj. Një kopje e postimit do të shfaqet gjithashtu në murin e profilit tuaj në mënyrë që të gjithë vizitorët që kanë qasje në murin tuaj të mund ta shohin atë. Ashtu si me etiketat e fotografive, gjithmonë do të merrni një njoftim kur një mik ju shënon në një nga postimet e tyre.

Hiq etiketat

Ndërsa nuk mund ta ndaloni një person të ju etiketojë, gjithmonë mund të hiqni një etiketë në Facebook për të cilin nuk jeni të kënaqur. Ekziston një lidhje "Hiqni Tag" nën secilën foto ose postim në të cilin jeni etiketuar. Thjesht klikoni mbi të për të anuluar ditën. Fotografia ose postimi nuk do të shfaqen më në profilin tuaj, megjithëse fotografia ose postimi do të jenë ende në faqen e mikut tuaj.

Shënoni njerëzit e tjerë

Facebook ju lejon të etiketoni çdo fotografi ku keni qasje. Kjo do të thotë që ju mund t'i etiketoni ato edhe nëse nuk jeni mik i një përdoruesi në Facebook dhe cilësimet e tyre të intimitetit janë të tilla që ju mund t'i shihni fotot e tyre. Thjesht klikoni në lidhjen "Shënoni këtë foto" nën një foto dhe ndiqni udhëzimet në ekran për të futur një etiketë. Për të shënuar një mik në një postim, thjesht shtypni simbolin "@" dhe më pas emrin e mikut.